Knoedels BLOG


Vrijdag 9 juli 2010

 

Al een heel tijdje ben ik van plan een Blog bij te gaan houden. Leuk om anderen te laten delen in onze ervaringen in de trimsalon en wat we iedere dag weer leren! Maar ja met twee banen, een stel poedels en britse kortharen blijft niet veel tijd over.  Het Blog werd dus steeds weer uitgesteld.

Waarom dan nu ineers wel tijd? Gisteren is poes Amy met behulp van een keizersnede bevallen van één zoon. Je kunt je voorstellen dat ze behoorlijk verbaasd was toen ze wakker werd uit de narcose. Haar instinct werkt prima. Binnen een paar uur was de kleine man aan het drinken en werd hij stevig gewassen. Probleem nu is dat ze alleen rustig is als ik vlak naast haar zit. Anders gaat ze met haar zoon aan de wandel en verstopt hem op heel vervelend plekjes. Vanmorgen om vier uur was hij ineens weg, echt weg........! Grote paniek natuurlijk. Uiteindelijk vond ik hem in een kattenreiskoffer die ergens in een hoekje stond. Amy lag heel ontspannen boven aan de trap en leek te zeggen dat ze hem toch keurig opgeborgen had!

Tja en de hele dag stilzitten is ook niet alles. Een goede gelegenheid dus om eens aan een Blog te beginnen.

Knoedels Vachtverzorging is nu ruim een jaar open. We krijgen steeds meer en leuke klanten. Niet altijd hebben we direct een antwoord op vragen. We proberen dan zoveel mogelijk over het ras en het probleem van de hond (of kat) te leren. Zo kan een rasvereniging vaak helpen, maar ook hebben we allerlei nieuwe producten ontdekt en zelf uitgeprobeerd! In dit Blog zal ik hier af en toe over schrijven. Natuurlijk zijn er altijd vele manieren waarop je kunt wassen, knippen, ontwollen, met angstige honden omgaat, adviseert over verharing enz. Maar in dit Blog beschrijf ik hoe wij er mee om gaan en wat wij geleerd hebben..........

Tijdens onze ontdekkingstocht naar goede vachtverzorgingsproducten zijn we uitgekomen op de dierproefvrije, 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare producten. Onze (show)poedels gaan iedere week in bad. Dan moet je niets hebben van ontvettende en chemische stofjes. Ik wist niet dat hier al zoveel over te doen was. Net zoals voor menselijke cosmetica  zijn er in de honden- en kattenverzorging fabrikanten die zich hier helemaal in gespecialiseerd hebben. Als je meer wilt weten over de stoffen in menselijk cosmetica kun je de website  Heel Natuurlijk eens bezoeken. Het is echt interessant om je daar wat verder in te verdiepen.

De shampoos van Animal Nature en Espree die we nu gebruiken bevallen uitstekend. We hebben ze eerst zelf uitgeprobeerd. Ze moeten natuurlijk schoon wassen, geen irritatie geven, de vacht niet verslappen, een beetje lekker ruiken en niet het minst belangrijk makkelijk ontklitten! En echt waar beide verzorgingslijnen voldoen aan onze eisen! Natuurlijk zijn er nog meer merken die dierproefvrij en natuurlijk zijn, bijvoorbeeld Earthbath en Pal Dog, maar deze hebben we nog niet  uitgeprobeerd. Bijkomende voordeel is dat de conditioner tea tree bevat waardoor de vacht zeker een week onaantrekkelijk blijft voor vlooien e.d.

Amy is inmiddels weer wakker en klaar met voeden. Ik ga nu maar eens kijken of het kitten al gegroeid is! Het is natuurlijk even afwachten hoe de melkproductie is na zo'n keizersnede!

 


Knoedels
Welkom!
Nieuw op de website
Honden in de trimsalon
Katten in de trimsalon
Foto's trimsalon
Prijslijst en Algemene Leveringsvoorwaarden
Afspraak maken!
Webwinkel
Onze poedels
Brits Korthaar Cattery
Carnibest
Contact
Gastenboek
Internet Links
Knoedels BLOG
e-mail me