anti-verharingsbehandeling

 

Alle honden en katten verharen maar de mate waarin dit gebeurt verschilt. Sommige honden zoals poedels hebben weinig ondervacht en zullen daardoor nauwelijks verharen. Eventuele losse ondervacht blijft in de krullende bovenvacht hangen en is alleen te verwijderen door een goede borstelbeurt. Gebeurt dit niet regelmatig dat zal de vacht klitten gaan vertonen en uiteindelijk vervilten. Dit kan voor de hond zeer pijnlijk zijn.

 

Er zijn ook honden die makkelijk de losse haren uit de ondervacht verliezen.  Van deze honden vindt u de haren in uw huis of op uw kleding.  Heeft u bijvoorbeeld een Golden Retriever als huisgenoot dan zult u dit zeker herkennen. Maar er zijn ook vele korthaarrassen te noemen die flink verharen. Denk aan de Labrador. In sommige trimsalons worden deze honden kort geschoren om het verharen te beperken. Knoedels overtuigt u er graag van dat u met een regelmatige anti-verharingsbehandeling zeker 75% minder problemen heeft met verharen. Eventueel scheren van de korthaar hond is hiermee verleden tijd!

Het doel van de anti-verharings behandeling is om in één keer zoveel mogelijk van de losse ondervacht te verwijderen. 
Onze werkwijze:
*
De
behandeling begint met een bad. Doordat de speciale shampoo zorgvuldig ingemasseerd wordt komt al een deel van de onderwol los.
* Vervolgens wordt de
 losgekomen onderwol met een zogenaamde waterblazer (zeer krachtige fohn) uit de vacht geblazen.
* Tot slot wordt de vacht gekamd en geborsteld met passend trimgereedschap.

Het eindresultaat is een glanzende, gezond uitziende vacht! De dode onderwol is verwijderd en de hond of kat zal (afhankelijk van de hond en het soort vacht) zo'n zes weken tot drie maanden aanzienlijk minder verharen.


 
Knoedels
Welkom!
Nieuw op de website
Honden in de trimsalon
Katten in de trimsalon
Foto's trimsalon
Prijslijst en Algemene Leveringsvoorwaarden
Afspraak maken!
Webwinkel
Onze poedels
Brits Korthaar Cattery
Carnibest
Contact
Gastenboek
Internet Links
e-mail me